وضعیت سلامت مادران، شاخصی برای ارزیابی توسعه جامعه است

دکتر قاسم میری علی آباد، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در کمیته مرگ و میر مادران:
شناسایی به موقع و ساماندهی مادران پرخطر ارائه خدمات با کیفیت در دوران بارداری به مادران پرخطر سبب توسعه و ارتقا سلامت مادران و کاهش میزان مرگ و میر مادران و نوزادان شده است و این روند پایشی باید استمرار داشته باشد.
زنان باردار به عنوان بخش مهمی از جامعه نیازمند دریافت خدمات بهداشتی و درمانی به موقع می باشند، خوشبختانه در سال های اخیر با راه اندازی بخش های ال دی آر در بیمارستان ها بر اساس استانداردهای جهانی و توزیع مناسب متخصصین زنان در بیمارستان ها حوزه درمان و سلامت شاهد وقوع مرگ و میر و مخاطرت کمتری ناشی از زایمان بوده است.
یکی از چالش های بزرگ ما دیر مراجعه کردن مادران باردار به مراکز بهداشتی و درمانی و بعضاً انجام زایمان در منزل می باشد که به دلیل مشکلات فرهنگی و اجتماعی توسط افراد دوره ندیده در بعضی مناطق صورت می گیرد، ایجاد صدمات جدی برای مادر و نوزاد را به دنبال دارد.
هرچند که با توزیع نیروی انسانی متخصص در تمامی مناطق و ایجاد مراکز تسهیلات زایمانی شاهد کاهش چشمگیر موارد فوت مادران و نوزادن می باشیم ولی فرهنگ سازی در این خصوص باید به طور ویژه در دستور کار باشد و مشارکت و همراهی تمام جامعه در این امر ضروری می باشد تا شاهد ارتقای شاخص های زایمان ایمن و کاهش بیشترموارد مرگ و میر مادران و نوزادان باشیم.
comment