• 1397/05/08 - 08:17
  • - تعداد بازدید: 312
  • - تعداد بازدیدکنندگان: 44
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

تجویز خون و فرآورده های خونی برای بیماران تابع دستورالعمل های علمی و شرایط بیمار است

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با اعلام این مطلب گفت: با وجود آزمایشات متعددی که برای ارزیابی سلامت خون های مصرفی توسط سازمان انتقال خون صورت می گیرد ، تزریق خون و فرآورده های خونی صرفا براساس اندیکاسیون علمی و بالینی توصیه می شود.


دکتر قاسم میری علی آباد ادامه داد:هرچند تزریق خون و فرآورده های خونی سالیانه منجر به نجات جان میلیون ها بیمار در سراسر جهان  می شود امّا تبعات و عوارض خاصّی نیز دارد و تنها پزشک درمانگر می تواند با در نظر گرفتن فوائد و مضرات و خطرات تزریق خون نسبت به تجویز آن اقدام نماید.


معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در حاشیه کمیته استانی انتقال خون به خبرنگار وبدا در زاهدان گفت: بیماران تالاسمی ماژور برای استمرار سلامتی و ادامه حیات خود علاوه بر دریافت دارو و مراقبت های درمانی به به تزریق مستمر خون نیاز دارند. وی افزود؛ خوشبختانه با ارائه مطلوب خدمات درمانی  شاهد افزایش طول عمر بیماران مبتلا به تالاسمی ماژور هستیم واین موضوع در کنار تولد نوزادان جدید مبتلا به تالاسمی ماژور باعث شده است تا این گروه از بیماران عمده ترین مصرف کننده خون و فرآورده های خونی در استان باشند. دکتر قاسم میری علی آباد با اشاره به شیوع ژن تالاسمی مینور در استان، پیشگیری از بروز موارد جدید تالاسمی ماژور را مستلزم هوشیاری بیش از پیش نظام سلامت و آگاهی و همکاری مردم و مشارکت رسانه ها، ریش سفیدان، معتمدین و روحانیون برشمرد و گفت: پیشگیری از بروز تولد نوزادان جدید مبتلا به تالاسمی ماژور علاوه بر نتایج متعدد بر سلامت عمومی افراد، خانواده ها و جامعه، مهمترین راه برای کاهش نیاز فزاینده استان به خون و فراورده های خونی است.


وی مبتلایان به بیماری های به خونريزي دهنده ارثي مانند هموفیلی، سرطانها، حوادث جاده اي و تصادفات، مادران باردار پرخطر و خونريزي هاي زايماني را از دیگر گروه های عمده مصرف کننده خون در استان بر شمرد و افزود؛ تامین خون و فراورده های خونی سالم و کافی از اهميت ويژه و بالايي برخوردار است. معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با تقدیر از نقش سازمان انتقال خون استان در تامین فرآورده های خونی مورد نیاز استان از تلاش ها و خدمات مدیر و کارکنان خدوم این مجموعه تقدیر و تشکر کرد.


دکتر سهیلا خسروی، مدير کلّ سازمان انتقال خون استان نيز با اشاره به مصرف ٧٠ درصد خون هاي اهدايي توسط بيماران تالاسمي، عنوان نمودند بيش از ٩٠ درصد این خون ها از نوع كم لكوسيت ميباشد.


وی ادامه داد : ميزان اهدا كنندگان خون در استان در مقايسه با كشور از وضعيت مطلوبي برخوردار است با اينحال در مواردي نيازمند تامين خون از استانهاي همجوار ميباشيم.


گفتنی است؛ جلسه کمیته استانی انتقال خون استان در تاریخ2مرداد 1397 با حضور معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان؛ مدیرکل سازمان انتقال خون استان؛ مدیر آزمایشگاه مرجع سلامت و امور آزمایشگاه های دانشگاه علوم پزشکی زاهدان؛ مدیر درمان دانشکده علوم پزشکی ایرانشهر؛ نمایندگان دانشگاه علوم پزشکی زابل و روسا و مدیران بیمارستان های تابعه در سالن کنفرانس معاونت درمان دانشگاه برگزار شد. دراین جلسه بر ضرورت راه اندازی واحدهای جدید خونگیری در شهرستان های خاش و سراوان و همچنین تسریع در دسترسی به فن آوری های نوین بی خطر سازی خون و فرآورده های خونی در استان مانند استفاده از اشعه تاکید شد.



  • گروه خبر : News
  • کد خبر : 18869
Keywords

Comments

0

comment

تنظیمات قالب