در حال حاضر 84 دستگاه همودیالیز در مراکز تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی زاهدان فعال است و 430 نفر از بیماران دیالیزی از خدمات این دستگاه ها استفاده می کنند.

فعالیت 84 دستگاه همودیالیز در مراکز تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی زاهدان
در حال حاضر 84 دستگاه همودیالیز در مراکز تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی زاهدان فعال است و 430 نفر از بیماران دیالیزی از خدمات این دستگاه ها استفاده می کنند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با اعلام این مطلب گفت: این تعداد دستگاه به صورت 24 ساعته و در سه شیفت کاری صبح، عصر و شب مشغول ارائه خدمات دیالیز به بیماران هستند.
دکتر قاسم میری علی آباد با اشاره به قیمت های سرسام آور و فن آوری پیچیده دستگاه های همودیالیز گفت: این دستگاه ها نیز مانند سایر تجهیزات فنی پیشرفته نیازمند انجام سرویس های دوره ای هستند و سرویس ها و تعمیرات آنها بر اساس دستور العمل های مربوطه و با توجه به میزان ساعت کارکرد هر دستگاه انجام می شود.
وی با اشاره به انتشار خبری در روزهای اخیر مبنی بر اینکه در استان سیستان و بلوچستان تنها 20 دستگاه دیالیز وجود دارد که 17 دستگاه آن غیر فعال بوده و تنها 3 دستگاه فعال می باشد، ضمن تکذیب این خبر، انعکاس نادرست اطلاعات مزبور را ناشی از عدم دقت کافی از سوی یکی از خبرنگار عزیزان حاضر در جلسه عنوان کرد و گفت: با توجه به انجام تعمیرات دوره ای همواره 50 دستگاه دیالیز تنها در محدوده تحت پوشش این دانشگاه در سرویس خدمت به بیماران قرار دارند و در صورت احتساب دستگاه های دیالیز مستقر در دانشگاه های علوم پزشکی زابل و ایرانشهر این تعداد بسیار بیشتر خواهد بود.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان که روز چهارشنبه 9 آبان ماه با خبرنگار وبدا سخن می گفت از فراهم نمودن تمهیدات لازم برای استفاده بهینه از دستگاه های موجود خبر داد و افزود: علاوه بر بیماران شناخته شده نارسائی کلیه که بر اساس برنامه از پیش تعیین شده و در زمان مقرر جهت دریافت خدمات به مراکز دیالیز مستقر در بیمارستان های خاتم الانبیاء(ص) و علی ابن ابی طالب(ع) زاهدان، امام خمینی (ره) خاش و رازی سراوان مراجعه می کنند، بخشی از ظرفیت تخت های دیالیز به ارائه خدمات دیالیز اورژانس به بیماران بستری در این بیمارستان ها اختصاص دارد.
دکتر میری علی آباد با اشاره به بازدید هفته جاری رئیس بنیاد بیماری های خاصّ کشور و همچنین مدیران و کارشناسان حوزه بیماری های خاصّ و دیالیز وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از مراکز درمانی استان گفت: با انعکاس نیاز بخش های دیالیز به دستگاه های جدید، مقرر گردید تا تعدادی از دستگاه های فعلی توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با دستگاه های جدیدتر و مدرن تر جایگزین گردد و تعدادی دستگاه دیالیز نیز توسط انجمن حمایت از بیماران خاصّ و از محل کمک های مردمی تامین و به بیمارستان های استان اهداء شود.
وی در پایان ضمن تقدیر از خیّران محترمی که به تامین نیازهای حوزه سلامت اهتمام دارند گفت: علاوه بر مرکز دیالیز بیمارستان علی ابن ابی طالب(ع) زاهدان، تعدادی از دستگاه های دیالیزی که در سایر بیمارستان ها استفاده می شود توسط این انسان ها نیک اندیش تهیه و اهداء شده است و امیدواریم تا از این پس نیز شاهد حضور جدّی تر خیّران سلامت در این حوزه باشیم.
comment