انجام 142 مورد پیوند کلیه در زاهدان/تلاش برای ارتقای فرهنگ اهدای عضو
وقتی قرار است هجرانی رخ دهد قلبی میتواند دوباره در سینهای بتپد تا مفهوم انسانیت همیشه زنده بماند.
به گزارش خبرگزاری فارس از زاهدان، چه زیباست که با اهدای عضو یک انسان فوت شده، چندین انسان زندگی خود را از سر میگیرند.
زندگی جادهای است یک طرفه که ما مسافران آن هستیم، راه هرکس در نقطه ای از این جاده به بن بست میرسد، اما راه برای دیگران هنوز ادامه دارد، وقتی قرار است هجرانی رخ دهد قلبی میتواند دوباره در سینهای بتپد تا مفهوم انسانیت همیشه زنده بماند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در گفتوگو با خبرنگار فارس در این خصوص اظهار داشت: اهدای عضو، انتقال اعضای یک فرد به فرد دیگری برای نجات زندگی وی میباشد که یک حرکت انسانی و خداپسندانه است.
قاسم میری علی آبادی ادامه داد: اهدای عضو میتواند از افراد زنده (پیوند کلیه و یا اهدای قسمتی از کبد) یا از افراد مرگ مغزی در شرایط خاص صورت گیرد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با بیان اینکه کلیه یکی از معمولترین اعضای اهدایی افراد زنده است ابراز داشت: یک فرد سالم با یک کلیه هم قادر است به زندگی طبیعی خود ادامه دهد.
میری علی آبادی با اشاره به بیماریهایی که مانع اهدای عضو به فرد میشوند اظهار داشت: بیماریهای عفونی مانند ایدز و اکثر سرطانهای بدخیم مانع از اهدای عضو خواهند شد.
وی با تأکید بر اینکه 27 هزار نفر در کشور منتظر پیوند عضو هستند خاطرنشان کرد: روزانه تعداد کثیری از این افراد به دلیل عدم دریافت، به موقع عضو جان خود را از دست میدهند این درحالی است که ما در ایران سالانه 5 تا 8 هزار بیمار مرگ مغزی داریم که از این تعداد حدود 50 درصد آنها اعضایشان قابل اهدا است.
هر مرگ مغزی جان 8 نفر را نجات میدهد
میری علی آبادی ادامه داد: هر فرد مرگ مغزی میتواند با اهدای ارگانهای حیاتی خود جان 1 تا 8 نفر را از مرگ حتمی نجات داده و با اهدای بافت و نسوج خود یک تا 53 نفر را از معلولیت رهایی بخشد.
این مسؤول با اشاره به اعضاء و بافتهای قابل اهدا عنوان کرد: اعضای قابل اهدا شامل قلب، ریه، کبد، روده، لوزالمعده و کلیه است؛ علاوه بر این اعضا، برخی از بافتهای بدن مانند قرنیه، تاندون، غضروف و پیوند استخوان نیز جز بافتهای قابل اهدا هستند.
انجام 142 مورد پیوند کلیه در زاهدان
میری با بیان اینکه پیوند قرنیه صدرنشین تمامی پیوندهای انجام شده است گفت: از سال 86 تا پایان 96 در استان ما، 142 مورد پیوند کلیه در بیمارستان علی ابن ابی طالب (ع) و 817 مورد پیوند قرنیه در چشم پزشکی الزهرا (س) زاهدان انجام شده است.
وی با بیان اینکه در استان سیستان و بلوچستان کمیته مرگ مغزی فعال نداریم اذعان داشت: در زاهدان روند اهدای عضو هنوز امکان پذیر نیست لذا طی مکاتبات صورت گرفته با وزارتخانه قرار بر این شده است که تا دو ماه آینده یک تیم بسیار قوی اعم از پزشکان، جراحان، کارشناسان پرستاری و اتاق عمل، روانشناسان آموزشهای لازم را ببینند و بعد در سطح بیمارستانها اقدام به اجرایی شدن طرح عضوگیری کنند.
معاون درمان دانشگاه علومپزشکی زاهدان خاطرنشان کرد: در حال حاضر، آدرس سایت کشوری و دولتی درخواست کارت اهدای عضو مخصوص استان سیستان و بلوچستان SB.EHDA.CENTER میباشد که پس از ورود اطلاعات توسط متقاضی، بلافاصله کارت اهدای عضو آن نمایان میشود که میتواند آن را پرینت و لمینیت کند.
وی تصریح کرد: دانشگاه علوم پزشکی زاهدان به دنبال ارتقای فرهنگ اهدای عضو و دغدغه نجات جان بیماران نیازمند پیوند در جامعه، مصمم است با تلاش و برنامهریزی حرکت همهجانبه ای را با اعتماد به پشتوانه مردم ایثارگر و بزرگوار استان جهت رفع موانع و مشکلات موجود در مسیر موفقیت آمیز اهداء عضو از افراد مرگ مغزی و پیوند عضو بردارد.
comment