• 1398/02/10 - 07:39
  • - تعداد بازدید: 272
  • - تعداد بازدیدکنندگان: 43
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

کلینیک فنیل کتونوری بیمارستان علی بن ابیطالب (ع) دوشنبه هر هفته در نوبت صبح آماده ارائه خدمات به این بیماران می باشد.

آغاز درمان نوزادان مبتلا به فنیل کتونوری در روزهای نخست تولد در بیمارستان علی ابن ابیطالب(ع)زاهدان / تعلل در پیگیری درمان نوزاد = یک عمر پشیمانی

آغاز درمان نوزادان مبتلا به فنیل کتونوری در روزهای نخست تولد در بیمارستان علی ابن ابیطالب(ع)زاهدان / تعلل در پیگیری درمان نوزاد = یک عمر پشیمانی

انجام آزمایش غربالگری بیماری فنیل کتونوری سه تا پنج روز پس از تولد نوزاد و تغذیه با شیر مادر و آغاز فوری درمان  نوزادان مبتلا  در بیمارستان علی ابن ابیطالب(ع) زاهدان، اقداماتی مهم  و ضروری است که والدین  برای جلوگیری از صدمات جبران ناپذیر این بیماری بر روی نوزاد،  باید در آن اهتمام ورزند.

به گزارش روابط عمومی - دکتر قاسم میری علی آباد معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با بیان این مطلب گفت: کلینیک فنیل کتونوری بیمارستان علی بن ابیطالب (ع) با حضور تیم درمانی متشکل از فوق تخصص اعصاب اطفال ، کارشناس تغذیه ، کارشناس پرستاری، روانشناس بالینی ، گفتار درمان ، مددکار و کارشناس آزمایشگاه دوشنبه هر هفته در نوبت صبح آماده ارائه خدمات به این بیماران می باشد.
وی ادامه داد: 25 کودک در سطح استان در سال گذشته از خدمات کلینیک فنیل کتونوری بیمارستان علی بن ابیطالب (ع) استفاده کرده اند.
وی همچنین با بیان اینکه آزمايش غربالگری از نوزادان بین روز سوم ( پس از 72 ساعت تغذيه با شير مادر) تا روز پنجم بعد از تولد صورت مي گيرد تاکید کرد: به منظور جلوگیری از صدمات جبران ناپذیر این بیماری، درمان به موقع این بیماران از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
دکتر علی خواجه فوق تخصص کودکان و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان هم گفت:بیماری فنیل کتونوری یک نقص متابولیکی مادرزادی است که منجربه بروز اختلالاتی در مغز و پوست می‌شود.
وی ادامه داد: فنیل كتونوری در راس بیماریهاي متابولیک ارثی نوزادان قراردارد وهم اكنون در ايران از شايع ترين آنها تلقي مي شود.
وی تصریح کرد: کودک مبتلا به این بیماری درابتدای تولد بدون علامت است اما به تدریج در پایان ماه‌های اول دچار تأخیر در تکامل، استفراغ، کاهش رشد، روشن شدن رنگ موهای سر، چشم وتشنج می‌شود.
دکتر خواجه اضافه کرد: با افزایش سن، کوچکی دور سر، بیقراری، کاهش توجه، حرکات تکراری دستها و اندام‌ها و عقب ‌ماندگی ذهنی بروز می‌کند.
وی گفت: ادرار وتنفس این کودکان هم به دلیل وجود فراورده‌های فنیل آلانین، بوی کپک می‌دهد.
این فوق تخصص کودکان و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان افزود: در صورت تشخیص بموقع درروزهای اول تولد، عقب ماندگی ذهنی ناشی ازآن قابل پیشگیری است، بنابراین در این دسته از بیماریها، غربالگری در دوره نوزادی حایز اهمیت فراوانی میباشد وچنانچه بیماری به موقع تشخیص داده نشود و بدون درمان رها گردد به ازای هر ماه تاخیر در شروع درمان، بهره هوشی شیر خوار کاسته می شود.
دکتر خواجه تصریح کرد: از آنجائیکه بیشترین رشد وتکامل مغزی کودک در 2 تا 3 سال اول زندگی انجام میشود اگربعد از این سن بيماري تشخیص داده شودکودک به عقب ماندگی ذهنی متوسط تاشدید مبتلا شده که متأسفانه غیرقابل برگشت است.
وی همچنین تاکید کرد:والدین آزمایش غربالگری نوزاد را جدی گرفته و در صورت مثبت شدن سریعا جهت تشکیل پرونده به بیمارستان علی بن ابیطالب (ع) مراجعه کنند.

گفتنی است: آزمایش غربالگری این بیماری در مراکز خدمات جامع سلامت انجام می شود.

  • گروه خبر : News
  • کد خبر : 21835
Keywords

Comments

0

comment

تنظیمات قالب